هلند گنجينه هاي غارت شده از اندونزي و سريلانكا در دوران استعمار را بازگرداند

هلند گنجينه هاي غارت شده از اندونزي و سريلانكا در دوران استعمار را بازگرداند
آثار باستاني گرفته شده از كاخ سلطنتي بالي در ميان اقلامي كه بازگردانده مي شوند - اما شامل «مرد جاوا» ماقبل تاريخ نمي شود.
هلند صدها اثر با ارزشي را كه در دوران استعمار از اندونزي و سريلانكا خارج كرده بود، از جمله انبار سنگ هاي قيمتي، جواهرات طلا و نقره كه توسط سربازان هلندي از يك كاخ سلطنتي بالي، معروف به "گنج لومبوك" به غارت رفته بود، پس مي دهد .
اين 484 شي اولين شي هستند كه هلند به مستعمرات آسيايي سابق خود پس از گزارشي در سال 2020 توسط كميته مشورتي كه از دولت خواسته بود در صورت درخواست كشورهاي مبدأ، «بدون قيد و شرط» آثار فرهنگي غارت شده را بازگرداند.
گوناي اسلو، وزير فرهنگ و رسانه هلند گفت: «اين يك لحظه تاريخي است. اين اولين باري است كه از توصيه هاي كميته براي پس دادن اشيايي كه هرگز نبايد به هلند آورده مي شد پيروي مي كنيم.
اشيايي شامل چهار مجسمه سنگي از پادشاهي هندوهاي جاوه سابق سينگهاساري، يك خنجر كريس از پادشاهي Klungkung و 132 شيء هنر مدرن از بالي، معروف به مجموعه پيتا ماها، به طور رسمي در موزه ملي اندونزي به دولت اندونزي بازگردانده مي شود. قوم شناسي در ليدن در 10 ژوئيه.
اشياي بازگردانده شده شامل بقاياي انساني معروف "مرد جاوا" نمي شود ، حتي اگر دولت اندونزي در سال 2022 درخواست بازگرداندن آنها را داشت.
بقاياي بقاياي انسان، از جمله جمجمه، قديميترين فسيل انسانگونهاي هستند كه تا به حال پيدا شدهاند، زماني كه ديرينهانسانتروپولوژيست هلندي اوژن دوبوآس آنها را در سالهاي 1891 و 1892 از اندونزي حفاري كرد. اكنون در مركز تنوع زيستي ناتوراليس در ليدن به نمايش گذاشته شدهاند و هنوز به عنوان يك اكتشاف برجسته در نمودار تلقي ميشوند. از تكامل انسان
اندونزي استدلال مي كند كه دوبوآ فسيل ها را از اندونزي در زمينه سلطه استعماري گرفته است و مورخان دريافته اند كه انسان شناس هلندي از كارگران اجباري براي حفاري خود استفاده كرده است كه برخي از آنها در حين كار براي او مرده اند.
اما موزه هلند در گذشته پيشنهادهاي بازپرداخت را رد كرده است و ادعا ميكند كه اگر ابتكار Dubois نبود انسان جاوه كشف نميشد و اشيايي از دوران ماقبل تاريخ به عنوان ميراث ملي به حساب نميآمدند.
سخنگوي دولت هلند به گاردين گفت كه هيچ تصميمي در مورد بازگرداندن بقاياي مرد جاوا گرفته نشده است: "هيچ چيزي رد نشده است، اما برخي چيزها بيشتر از بقيه طول مي كشد."

شش شيئي كه قرار است به سريلانكا بازگردانده شوند عبارتند از يك تفنگ برنزي با كاليبر بزرگ و با تزئينات غني كه به نام توپ كندي شناخته مي شود و در حال حاضر در موزه ريكس آمستردام به نمايش گذاشته شده است، همچنين شمشيرهاي تشريفاتي طلا و نقره، چاقوي سنگالي و دو اسلحه
اين در پي سخنراني سال 2017 رئيس جمهور فرانسه، امانوئل ماكرون است كه بازگشت اشياء آفريقايي را اولويت اصلي خود اعلام كرد. فرانسه، آلمان، بلژيك و هلند شروع به بررسي مجموعههاي موجود در موزههاي قومشناسي كردهاند و اشياء متعددي را به كشور مبدا خود منتقل كردهاند.
دولت بريتانيا كه تعداد زيادي از اشياي مورد مناقشه را در موزه بريتانيا نگهداري مي كند، برجسته ترين كشوري بوده است كه از انجام اقدامات مشابه خودداري كرده است.
با اين حال، يافتن روش مناسب براي بازگرداندن آثار باستاني غارت شده، كاري پرخطر بوده است. بازگرداندن 21 برنز بنين آلمان به نيجريه در دسامبر گذشته با واكنش شديدي مواجه شد، زماني كه مشخص شد دولت مستعفي ابوجا مالكيت آنها را به كاخ سلطنتي منتقل كرده است، نه اينكه آنها را در موزه جديدي براي هنر غرب آفريقا نشان دهد كه آلمان با آن همكاري مي كند. منابع مالي.
در حالي كه دولت هلند گفته است كه اين اشياء بدون قيد و شرط به اندونزي بازگردانده مي شوند، دولت جاكارتا گفته است كه در نهايت در موزه ملي اندونزي به نمايش گذاشته خواهند شد.
گرت جان ون دن برگ، متخصص حقوق هنر، از شركت حقوقي Bergh Stoop & Sanders، به گاردين گفت: «اين يك گام مهم است، اما فقط يك قدم اول». ما 300000 شيء استعماري داريم كه فقط در هلند متعلق به ايالت مركزي است. مسائل متعددي مطرح مي شود كه در چارچوب هنر غارت شده توسط نازي ها نيست. به عنوان مثال، زمينه اي كه دولت خواستار بازگرداندن اين كالاها است و جوامعي كه خواهان بازگرداندن آن هستند.»
ون دن برگ گفت كه اقدام هلندي براي بازپرداخت فشار بر بريتانيا براي توضيح ناسازگاري خود را افزايش خواهد داد. او گفت: «انگليس هنوز كارهاي زيادي براي بازگرداندن هنر استعماري دارد. «قوانين جداسازي در بريتانيا اساساً هر چيزي را كه پيشنهاد مي شود ببر بي دندان مي كند. من متقاعد شدهام كه بريتانيا نميخواهد جلو برود، زيرا پيامدهاي زيادي خواهد داشت، همچنين در مورد مرمرهاي پارتنون.
برچسب: ،